Vängelälven

  Vängelälven Svenska Vängelälven English Vängelälven Svenska
Hem Idyll & Vildmark Kontakta Oss

Vängelälven

Flugfiske

VängelälvenÄlven är som skapt för flugfiske, inte för liten, inte för stor. Trevliga fiskarstugor finns att hyra vid Brattforsen och Vängelforsen. På älvsträckorna från Mårdsjön till Vängelsjön samt från Vängeldammen till sammanflödet med Fjällsjöälven, totalt ca 10 km strömmande vatten, tillåts endast flugfiske = fiske med flugspö med en flugkrok.

Spinnfiskare, pimplare, slömetare och dragroddare behöver inte känna sig åsidosatta för det. Tvärtom. Här finns ett fiske för alla. I fiskevårdsområdet ingår också ca femton sjöar och tjärnar: Några med bla. öring och röding, men här finns även finfina gädd-och abborrsjöar: Harr och sik ingår givetvis i sortimentet.

Vid Grössjön kan du hyra dig en riktig vildmarksstuga. Sitt på förstutrappen och lyssna till storlommens fantasieggande urtidsläten som vibrerar över vattenspegeln. Ro ut i kvällningen med ett långdrag i kölvattnet. Rödingar på över tre kilo lurar därnere i djupen...

dagfiskare i vängelälven
 

Lomtjärn

Vängelälven

Kasta ut din spinnare i Lomtjärn, eller smyg med långspöt längs Stortjärns stränder. Öring och storabborre även här. Gädda och storabborre hittar du i Onsjön, Spånsjön, Vängelsjön, Mårdsjön, Mörtsjön och Ottringen.

Den som inte är så fisketokig kan förslagsvis ägna sig åt bad, bär- och svampplockning eller att titta på sevärdheter; flera hällmålningar finns
vid Vängelälven.

Längs Vängelälven finns många små, fridfulla byar. De ligger mycket naturskönt vid sjöar och vattendrag. Här är det aldrig långt mellan idyll och vildmark. Med andra ord en trakt för avkoppling och goda dagar.